محیط کشت مکانکی آگار , محیطی انتخابی و افتراقی برای جداسازی باکتری های گرم منفی روده ای است .
شاخص پایه آن رنگ قرمز است در ph های زیر ۶/۸ به رنگ قرمز و در ph های بالای ۶/۸ بی رنگ است.
محیط کشت مکانکی آگار به دلیل داشتن املاح صفراوی و کریستال ویوله مانع رشد باکتری های گرم مثبت شده
و عامل افتراق بر اساس تخمیر لاکتوز صورت میگیرد.
باکتری های تخمیر کننده لاکتوز مانند اشرشیاکلی با مصرف لاکتوز مقداری اسید تولید کرده که
منجر به کاهش ph به زیر ۶/۸ شده رنگ محیط کشت تغییر کرده و به رنگ ارغوانی تبدیل میشود.
باکتری های لاکتوز منفی مانند شیگلا و سالمونلا به دلیل عدم مصرف لاکتوز رنگ محیط کشت بی رنگ و شفاف است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.