۲ روش برای افزایش کارایی مغز یکی از توصیههای مهم دانشمندان و پزشکان برای بهبود عملکرد مغز و همچنین جلوگیری از بیماریهای مغزی مانند آلزایمر و سایر مشکلات مغزی میباشد.
همه افراد میدانند که مغز در هر کاری که انجام میدهیم نقش داشته و مانند هر قسمت دیگری از بدن، نیاز به مراقبت دارد. برای مراقبت و بهبود عملکرد مغز روشهای مختلفی وجود دارد که از آنها میتوان به تمرینات و ورزشهای بهبود حافظه، تمرکز یا عملکرد روزانه اشاره کرد. این تمرینها به صورت ویژه برای افراد مسن بسیار مفید هستند.
با این حال افراد در هر سنی میتوانند از ترکیب چند تمرین ساده مغزی در زندگی روزمره خود بهرهمند شوند که در این مقاله تعدادی از راهکارهای افزایش قدرت یادگیری مغز را با جزئیات بیشتری بررسی خواهیم کرد.
همچنین شما می توانید با روشهایی برای تقویت مغز، تغییرات مغزی که با افزایش سن ایجاد میشود را خنثی کنید. روشهای ساده و در دسترسی وجود دارد که فعال بودن شما را تضمین کند و نیروی ذهنتان را قوی نگه دارد.

۱- تقویت فوری مغز:
نفس عمیق را فراموش نکنید:
تنفس عمیق باعث افزایش جریان خون و سطح اکسیژن میشود که همین موضوع باعث بهبود عملکرد مغز میشود. روزانه به مدت ۱۵ دقیقه تنفس عمیق داشته باشید زیرا در بلند مدت نیز منجر به افزایش توانایی مغز میشود.
برای تنفس عمیق از تنفس شکمی استفاده کنید. به این شکل که ابتدا شکم خود را مثل یک بادکنک باد کنید و سپس قفسه سینه و گردنتان را باد کنید. هنگام بازدم هوا برعکس خارج میشود به این صورت که ابتدا از گردن سپس قفسه سینه و بعد شکم شما خالی میشود.
طوفان ذهنی داشته باشید:
طوفان ذهنی نیروی لازم برای انجام کار را به مغز شما منتقل میکند و در بسیاری از موارد موجب تقویت خلاقیتتان میشود.
اگر قصد نوشتن یک مطلب یا مقاله را دارید، قبل از آن که وارد جزئیات شوید درباره آنچه میخواهید در مقالهتان کشف کنید، طوفان ذهنی داشته باشید.

استراحت و خواب کافی داشته باشید:
استراحت کردن یک روش خوب برای این است که مغزتان را دوباره شارژ کنید. استراحت میتواند گشت و گذار در اینترنت به میزان محدود باشد یا انجام یک کار که از آن لذت میبرید و یا حتی مدت کوتاهی خوابیدن را برای استراحت انتخاب کنید اینگونه ریتم مغز خود را عوض میکنید که منجر به افزایش کارایی مغز میشود.
بهتر است بیش از یک ساعت به طور مستمر روی چیزی کار نکنید و حتما استراحت را در برنامه خودتان قرار دهید.
از خندیدن غافل نشوید:
خنده بر هر درد بی درمان دواست… این جمله را حتما بارها و بارها شنیده اید علاوه بر این خنده موجب تحریک قسمت های مختلفی از مغز میشود و به همین ترتیب به شما اجازه میدهد که وسیعتر و آزادانهتر در مورد موضوعی فکر کنید. خنده یک ضد استرس طبیعی نیز هست که باعث افزایش قدرت مغز میشود.
چای سبز بنوشید:
طبق پژوهشی که در مجله تغذیه بالینی آمریکا منتشر شده است، نوشیدن روزانه چای سبز میتواند کاهش ۲۰ درصدی احتمال ابتلا به بیماریهای روانی را به همراه داشته باشد. همچنین چای سبز میتواند باعث حفظ کافئین مغز شما در طول روز شود.

۲- تقویت مغز در بلند مدت:
خواب کافی:
خواب کافی و البته با کیفیت را فراموش نکنید. در زمان استراحت، خاطرات به آرامی مرور میشوند به آن ها بها بدهید و در ذهنتان خاطره بازی کنید. براساس مطالعات انجام شده در این زمینه، زمانی که دچار کمبود خواب هستیم توانایی تفکر و یادگیری را از دست میدهیم.
تغذیه و رژیم غذایی مناسب:
غذاهای تقویت کننده مغز را فراموش نکنید. غذاهای زیادی برای تقویت مغز وجود دارند مثل غذاهایی که اسید چرب امگا ۳ دارند مانند ماهی سالمون و گردو، لوبیا، اسفناج، کلم بروکلی، کدو حلوایی، تخمه کدو و سویا. این غذاها باعث افزایش جریان خون شده و عملکرد انتقال دهندههای عصبی مغز را بهبود میدهند.
غذاهای حاوی منیزیم، غذاهایی که ماده کولین دارند و همچنین غذاهایی که کربوهیدرات دارند برای رشد سلولهای مغزی ضروری هستند.
از ورزش غافل نشوید:
ورزش کافی را فراموش نکنید. با انجام فعالیتهای بدنی، اکسیژن بیشتری را به مغزتان میرسانید در نتیجه مغز عملکرد بهتری خواهد داشت. همچنین ورزش موجب آزاد شدن مواد شیمیایی در مغز میشود که شما را سرحالتر میکند و از سلولهای مغز شما حفاظت میکند.

مصرف مایعات:
مایعات کافی را فراموش نکنید. از آنجا که ۸۰ درصد مغز از آب تشکیل شده است، اگر دچار کمبود مایعات شوید کارایی مغزتان را به مرور زمان از دست میدهید. پس نوشیدن حداقل ۶ لیوان آب را در طول روز به خاطر بسپارید.
مراقبه کنید و آرامش داشته باشید:
مراقبه به مغزتان کمک میکند که توانایی خود را بازیابی کند و مسیرهای نورونی منفی را ضعیف میکند. مراقبه همچنین باعث کاهش استرس و افزایش حافظه میشود.
به شما توصیه میکنیم مراقبه در زیر دوش را فراموش نکنید.
مطالب جدید بیاموزید:
یادگیری چیزهای تازه مانند تمرینات جسمانی که عضلات را تقویت میکند، باعث افزایش عملکرد و کارایی مغز میشود. اگر به چیزهایی که تا کنون یاد گرفتهاید بسنده کنید، مغزتان رشد و توسعه پیدا نمیکند.
برای مثال یادگیری یک زبان جدید قسمت های مختلفی از مغزتان را تحریک میکند و مسیرهای عصبی تازهای را در مغز ایجاد میکند. یادگیری هر کار جدیدی که با انجام آن لذت میبرید برای افزایش کارایی و تقویت مغزتان اثرگذار خواهد بود.