دکتر حسن محمدی متولد ۱۳۵۷ شهرستان رشت و فارغ التحصیل پزشکی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و فارغ التحصیل تخصص جراحی مغز و اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی ایران میباشند .
سوابق دکتر حسن محمدی عبارتند از :
- فعالیت در درمانگاههای خصوصی و دولتی تهران
- پزشک معتمد دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
- پزشک کارشناس بیمههای سینا و میهن
- فعالیت در بیمارستان توانبخشی رفیده از سال ۱۳۸۸ تاکنون
- مدیر بیمارستان توانبخشی رفیده
- سابقه تدریس و آموزش در دانشگاههای آزاد اسلامی، دانشگاه شهید رجایی و دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
- جراح مغز و اعصاب در بیمارستان دادگستری
- جراح مغز و اعصاب در بیمارستان امیرالمومنین ( جوادیه )
- جراح مغز و اعصاب در بیمارستان محب کوثر
- جراح مغز و اعصاب در بیمارستان محب مهر
- عضو تخصصی کمیسیون پزشکی سازمان تامین اجتماعی البرز
جراحی ستون فقرات با لیزر یکی از روشهای نوین برای درمان عارضههای نخاعی است. عقاید مختلفی در مورد این شیوه درمانی وجود دارد. برخی از متخصصین استفاده از آن را بهترین روش درمان درد در ناحیه کمر و ستون فقرات میدانند. با این حال برخی دیگر از جراحان این شیوه درمانی را یک شیوه تسکین دهنده معرفی میکنند. هرچند با اطمینان میتوان گفت که استفاده از لیزر برای درمان دردهای ستون فقرات میتواند مدت زمان بهبودی را به صورت قابل ملاحظهای افزایش دهد.
نتایج به دست آمده از یک تحقیق متفاوت نشان داد که: «تا به امروز عملکرد لیزر دیسککتومی در جذب بیماران بهتر از از درمان آنها بوده است.» تحقیق دیگری در این حوزه نشان میدهد که استفاده از جراحی لیزری برای درمان عارضههای نخاعی در مقایسه با جراحیهای معمولی ممکن است عملکرد ضعیفتری داشته باشد. با این حال سرعت درمان و بهبودی با استفاده از لیزر در مقایسه با روشهای معمولی و سنتی بسیار بالاتر است. به علاوه این روش توانسته تعداد جراحیهای انجام شده برای درمان عارضههای نخاعی و ستون فقرات را به صورت قابل ملاحظهای کاهش دهد.
بدن انسان مکانیسمهای طبیعی مختلفی برای کاهش فشار در ستون فقرات دارد. با این حال با گذشت زمان فتق دیسک ممکن است کم آب شده و اندازه آن کاهش یابد (فتق در حالت عادی به اندازه یک دانه نخود است که به مروز زمان ممکن است حجم آن کاهش یافته و به اندازه کشمش شود). دکتر کورپاد گفت: «جراحی تنها گزینه درمان مشکلات ایجاد شده در ستون مهرهها نیست و مهمتر از همه بهترین گزینه درمانی نیز استفاده از روش جراحی نیست.» برای کسب بهترین نتیجه مهم است که به متخصصی مراجعه کنید که بتواند شما را به سمت نتیجه و انتخاب مطلوب راهنمایی کند.
رفع فشار دیسک از طریق لیزر ( PLDD ) یا عمل جراحی دیسک کمر با لیزر
روش رفع فشار دیسک از طریق لیزر، یک روش تقریبا نو در جراحی دیسکهای بیرون زده بین مهرهای، میباشد.انتخاب بیمار جهت این نوع جراحی، نکته مهم در این روش میباشد.این روش اولین بار در اتریش انجام شد و با استفاده از یک سوزن ضخیم (کانول) بدون برش، سوزن وارد مرکز دیسک گردید و با ۸۰۰ ژول انرژی دیسک سوزانده شد. با پیشرفت تکنولوژی این روش نیز دچار تحول شد و امروزه به صورت یک روش درمان مورد استفاده قرار میگیرد.
روش کار به این صورت است که در اتاق عمل و بدون بیهوشی عمومی ( بیحسی موضعی ) و تحت هدایت دستگاه رادیولوژی (C-Arm ) سوزن وارد میشود. محل قرارگیری نوک کانول، با عکسبرداری کنترل میشود. پس از اطمینان از محل قرارگیری مناسب کانول، با ۱۵۰۰-۱۲۰۰ ژول اشعه لیزر دیسک تبخیر و خارج میشود. معمولا بلافاصله بعد از انجام عمل حدود ۴۰-۳۰ % درد بیمار بهبود مییابد.پس از انجام لیزر، با رفع فشار از هسته دیسک، دیسک بیرونزده جمع شده و فشار به سمت مرکز دیسک انتقال مییابد. با این کار فشار از روی ریشه درگیر برداشته میشود و درد بیمار کمتر میشود.
در چه مواردی جراحی PLDD توصیه نمیشود:
۱- در مورد دیسکهای بزرگ که کاملا وارد کانال نخاعی شدهاند.
۲- قطعه دیسک آزاد و جدا شده در کانال نخاعی یا فورامن (سوراخ) بین مهرهای
۳- تنگی کانال نخاعی به علل دیگر مانند بزرگ شدن ضخامت استخوان یا رباطهای داخل کانال نخاعی
۴- دیسکهای عود کرده
۵- افراد مسن با دیسکهای کلسیفیه (رسوب کلسیم داخل دیسک)
۶- وجود عفونت همراه بیرونزدگی دیسک یا شک به عفونت
۷- ناپایداری مهره شامل سرخوردگی یا شکستگی مهره
عمل تزریق سیمان، روشی است که در آن نوعی سیمان به شکستگی مهره تزریق میشود. این عمل با هدف تسکین درد ستون فقرات و بازگرداندن تحرک به افراد صورت میپذیرد. البته باید توجه داشت که همهی افرادی که دچار شکستگی در مهرههایشان میشوند کاندید مناسبی برای انجام این عمل نیستند. در این مطلب به بررسی عمل تزریق سیمان مهره میپردازیم. با ما همراه باشید.
عمل تزریق سیمان تحت عنوان عمل ورتبروپلاستی (Vertebroplasty) و کیفوپلاستی (Kyphoplasty) مورد اشاره قرار میگیرد که تفاوت اندکی میان انجام این دو روش وجود دارد. در شکستگیهایی که بر اثر فشار بر روی مهرهها رخ میدهد که شکستگیهای فشاری نام دارد، باعث میشود که مهرها در همان محلی که قرار دارند در خود خرد شود. وقتی در چندین مهره این نوع شکستگی ایجاد شود، میتواند باعث شود که ستون فقرات دچار حالت قوزدار شود. این حالت کیفوز نام دارد.
افرادی که استخوانهایشان در اثر پوکی استخوان یا سرطان مغز استخوان ضعیف شده است، به ویژه مستعد ابتلا به شکستگی فشاری هستند. در این افراد فعالیتهای بدنی مانند بلند کردن جسم سنگین، عطسه یا سرفه هم میتواند باعث شکستگی شود.
از جمله مزایای عمل تزریق سیمان مهره میتوان به این موضوع اشاره کرد که هر چقدر شکستگی زودتر ترمیم شود، نتایجی بهتر برای فرد بیمار در پی خواهد داشت. در روش ورتبروپلاستی معلوم شده است که این روش بین ۷۵ تا ۹۰ درصد، درد را در بیماران کاهش میدهد. همچنین در پژوهشی که اخیراً بر روی روش کیفوپلاستی انجام گرفته است، معلوم شده که درد بیماران از میانگین ۸.۶ در مقیاس ۱۰، تا مدت سه ماه پس از انجام عمل به ۲.۱ کاهش پیدا کرد.
علاوه بر این از میان ۵۱ بیماری که نمیتوانستند حرکت کنند یا حین حرکت به کمک نیاز داشتند، تنها ۸ نفر از آنها قادر نبودند پس از سه ماه بدون کمک حرکت کنند. این میزان کاهش درد و افزایش توانایی در حرکت باعث میشود که کیفیت زندگی بیماران به میزان قابل توجهی بهبود یابد که این موضوع از جمله مزایای چشمگیر انجام عمل تزریق سیمان مهره است.