تشخیص فاکتور ۵ لیدن به دو صورت ممکن است: آزمایش APC resistance جهت بررسی سیستم انعقاد خون و یا بررسی DNA مربوط به فاکتور ۵ برای یافتن جهش .کیت ریل تایم Factor V RG (تشخیص جهش Factor V Leiden G1691A با دستگاه RG) برای تشخیص جهش عامل فاکتور ۵ لیدن یعنی G1691A به روش Real-Time PCR و با استفاده از دستگاه Rotor-Gene طراحی و تولید شده است. در این روش همزمان با انجام PCR، محصول آن با استفاده از پروب های فلورسانت شناسایی می شود. بنابرین پس از پایان واکنش نیاز به انجام مراحل بعدی نبوده، علاوه بر کاهش زمان کار، از ایجاد آلودگی نیز پیشگیری میشود.
ترومبوز به استعداد تشکیل لخته خون در داخل یک رگ خونی گفته میشود که یکی از دلایل مرگ و میر در بین جمعیت انسانی است.عوامل ارثی و اکتسابی متفاوتی در بروز این بیماری نقش دارند. از جمله عوامل ارثی، جهش های موجود در ژنهای فاکتورهای انعقادی است که یکی از این ژنها، فاکتور ۵ انعقادی می باشد. مهمترین جهش شناسایی شده در – این ژن، جهش فاکتور ۵ لیدن ( G1691A) میباشد. در موارد زیر این تست انجام می شود.
- افراد مبتلا به ترومبوآمبولی وریدی (VTE)، به ویژه قبل از ۵۰ سالگی
- افراد مبتلا به VTE غیر قابل تشخیص در هر سن
- زنان با VTEمرتبط با بارداری
- زنان با سابقه سقط مکرر
- افراد با مقاومت پروتئین C فعال (APC-R)
- بررسی افراد بدون علامت ولی با سابقه خانوادگی ترومبوز یا دارای عضوی از خانواده دارای جهش در فاکتور V لیدن (FVL)
کیت ریل تایم Factor V RG (تشخیص جهش Factor V Leiden G1691A با دستگاه RG) جهت سهولت در استفاده در حجم های ۱۲، ۲۴ و ۴۸ واکنشی طراحی شده است.
این کیت جهت سهولت در استفاده در حجم های ۱۲، ۲۴ و ۴۸ واکنشی طراحی شده است.