فشارخون بالا
این مطالعه که توسط امپریال کالج لندن انجام شد، نشان داد که ۸۲ درصد از کل افراد مبتلا به فشار خون بالا(حدود ۱ میلیارد نفر)، در کشورهای کم درآمد و متوسط زندگی می کنند.
محققان دریافتند که کانادا، پرو و سوئیس در سال ۲۰۱۹ دارای کمترین میزان شیوع فشار خون در جهان بودند، در حالی که برخی از بالاترین میزان ها در جمهوری دومینیکن، جامائیکا و پاراگوئه برای زنان و مجارستان، پاراگوئه و لهستان برای مردان مشاهده شد.
اگرچه تشخیص فشار خون بالا و درمان آن با داروهای ارزان قیمت نسبتاً آسان است، اما این مطالعه شکاف های قابل توجهی را در تشخیص و درمان نشان داد. حدود ۵۸۰ میلیون نفر مبتلا به فشار خون بالا از وضعیت خود بی اطلاع بودند زیرا هرگز تشخیص داده نشدند. این مطالعه همچنین نشان داد که بیش از نیمی از افراد مبتلا به فشار خون بالا، یا در مجموع ۷۲۰ میلیون نفر، درمان مورد نیاز خود را دریافت نکرده اند. مردان و زنان در کانادا، ایسلند و جمهوری کره بیشترین احتمال را داشتند که برای درمان و کنترل فشار خون خود دارو دریافت کنند، به طوری که بیش از ۷۰ درصد از مبتلایان به این بیماری در سال ۲۰۱۹ تحت درمان قرار گرفتند. در مقایسه، مردان و زنان در کشورهای صحرای آفریقا، آسیای مرکزی، جنوب و جنوب شرقی و کشورهای جزیره اقیانوس آرام کمترین احتمال دریافت دارو را داشتند.
پروفسور مجید عزتی، نویسنده ارشد این مطالعه و استاد بهداشت جهانی محیط زیست در دانشکده بهداشت عمومی در امپریال کالج لندن، گفت: نزدیک به نیم قرن پس از شروع درمان فشار خون بالا، که تشخیص و درمان آن با هزینه کم آسان است، اما همچنان این یک نقص بهداشت عمومی است که بسیاری از افراد مبتلا به فشار خون بالا در جهان هنوز درمان مورد نیاز خود را دریافت نمی کنند. تعداد کل بزرگسالان ۳۰ تا ۷۹ ساله مبتلا به فشار خون از ۶۵۰ میلیون به ۱.۲۸ میلیارد دو برابر شده است. با این حال، این در درجه اول به دلیل رشد جمعیت و افزایش سن است، و در درجه دوم درصد افرادی که فشار خون بالا دارند از سال ۱۹۹۰ تغییر چندانی نکرده است.